Followers

Sigaranın zararı bir kez daha kanıtlandı

Gönderen bilgic 24 Şubat 2010 Çarşamba

Sigaranın vücut için ne kadar zararlı olduğu tüm bilim adamları ve mantıklı düşünen insanların kabul ettiği bir gerçektir. Mantıklı diyoruz çünkü ne yazıkki hala birçok sigara tiryakisi sırf kendilerini kandırmak adına sigaranın zararları konusunda bilime pek inanmazlar ve sigaranın zaralarını görmezden gelirler. İsrailde son yapılan bir araştırma sounucu sigaranın hiç akla gelmeyecek bir zararını daha gösteriyor.

Ne kadar çok içerseniz, IQ seviyeniz de o kadar düşüyor. Reuters’in haberine göre; günde 1 paket ya da daha fazla sigara içen kişilerin zeka seviyesi içmeyenlere oranla 7.5 puan daha düşük çıktı. İsrail’de yaklaşık 20 bin asker üzerinde yapılan araştırmalar sigara içenlerin IQ’larının sigara içmeyenlere oranla daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Tel Hashomer’de bulunan Sheba Sağlık Merkezi’nde yapılan araştırmada günde bir paket içen gençlerin IQ’larının sigara içmeyenlerden ortalama 7.5 puan daha az olduğu belirtilirken zihinsel ve davranışsal sorunları olan kişilerin sigaraya sarılmasının önemli bir neden olduğunun altı çizildi. 18 yaşındaki 20 bin 211 kişiyi inceleyen Dr. Mark Weiser’a göre bu kişiler sigaranın zararlarının anlatıldığı kampanyalarda ana hedef kitlesi olarak alınmalı. Weiser “Düşük IQ seviyesine sahip kişiler okul çağlarında belirlensin, bunlar sigaraya başlamaya en yatkın kişiler olacağı için sigaranın zararlarını anlatan kampanyalar özellikle bu kişiler üzerine yoğunlaşsın” dedi.

İŞTE RAKAMSAL DEĞERLER

Sigara içmeyenlerin IQ ortalaması 101, içmeyenlerin 94, günde 1-5 arasında sigara içenler 98, sigaraya 18’inden sonra başlayanlar 97, günde 1 paket ya da daha fazla içenlerin ise 90 çıktı.

0 yorum

Yorum Gönder