Followers

Kronik yorgunluğa karşı öneriler

Gönderen mehmet 18 Mart 2010 Perşembe

Halsizlik, kırıklık, boğaz ve baş ağrısıyla ortaya çıkan kronik yorgunluk neredeyse depresyona yakın. Bu hastalığa yakalanan kişi devamlı bir baş ağrısından şikayetçidir. Gözlerinde benekler diye tarif edilen noktalar uçuşur. Eklem ağrılarından da şikayetçi olan bu kişiler iş yaşamında verimlilikleri oldukça düşer, konsantrasyonları düşer. Eklem ağrıları, ruhsal sıkıntılar peşi sıra devam eder. Hayat çekilmez bir hal alır.

TATİL EN İYİ ÇÖZÜM YOLU
■ Kronik yorgunluktan kurtulmanın çaresini öncelikle nedenleri tespit ederek başlayın. Eğer sorun iş yaşamından kaynaklanan yoğunluk ise, çalışma temposunu düşürün, eğer yaşamınızda bir tekdüzelik söz konusu ise yaşamınızı renklendirecek uğraşlar edinin.
■ Tebdili mekanda ferahlık vardır. Yani bulunduğunuz yerden birkaç günlüğüne uzaklaşıp seyahate çıkın, tatil yapın. Bu sizi bulunduğunuz yerdeki sorunlardan, monotonluktan negatif enerjiden uzaklaştırıcaktır.
■ Her sabah aç karnına en az beş dakika yürüyün, 10-15 dakika jimnastik yapın. Bu hayata başlarken vücudunuzun hazır olmasını sağlayacaktır.
■ baharda vücudun özellikle de B ve C vitaminleri ile potasyum ihtiyacı olur. B ve C vitaminleri
sebze ve meyvelerde, potasyum ise domates, patates ve kayısıda bol miktarda bulunur. Günde tam 3 litre su için.

Uyku ritmine dikkat edin. Rahat bir uyku için yatağa girmeden önce stres faktörlerini kafanızdan uzaklaştırın. Her gece aynı saatte uyumaya çalışın.

0 yorum

Yorum Gönder