Followers

Hipotansiyon düşük tansiyon

Gönderen bilgic 29 Mayıs 2009 Cuma

Hipotansiyonu-düşük tansiyonu olanlar ne yapmalıdır

Diyetteki tuz kısıtlanmalıdır. Kalori miktarı düşürülmelidir. Şişman hastalar zayıflamalıdır. Günlük hafif egzersizler yapılmalıdır. Egzersiz kan basıncının düşmesini kolay­laştırır. Hastalar ilaçlarını çok düzenli kullanmalıdırlar. Gelişi­güzel arter basıncının ölçtürerek basınç yüksek olduğunda ilaç kullanmak sakıncalıdır. Arter basıncının anî çıkışlarına neden olacağı için hastaya daha çok zarar verir.

Hipotansiyonu olan hastaların bu tedbirler yanında dü­zenli olarak belirli zamanlarda evde bir yakını tarafından ar­ter basınçlarını kontrol ettirmeleri tedavinin etkinliğini artırır.
Sağlıklı bir erişkinde kan basıncı 130/80 mmHg arasın­dadır. Büyük tansiyon 100 mmHg'nin altına düştüğünde hi­potansiyondan söz edilir. Düşük tansiyon, kan dolaşımının vücut gereksinimini karşılayamadığını gösterir. İster birincil olsun ister ortostatik, her iki hipotansiyon tipi tehlikeli so­nuçlar doğurmaya yapısal bozukluklardan kaynaklanır ve bu kişiler sağlıklı kabul edilirler. Hatta istatistikler düşük tansi­yonluların normal kişilerden daha uzun, tansiyonu yüksek olanlardan ise çok daha uzun yaşadığını gösterir.

0 yorum

Yorum Gönder